Jdi na obsah Jdi na menu

Celeste Buckingham zveřejnila povedený klip k singlu Go Away

5. 11. 2017

celeste-buckingham_2017.jpgCeleste Buckingham (foto - zdroj: celestebuckingham.com)

Celeste Buckingham přichází rok po výběrové desce „The Best Of Celeste” s novým studiovým albem „Bare”, které vyšlo 3. listopadu. Sama jej vnímá jako hudební odraz svojí proměny z dívky v ženu.

Album „Bare” vznikalo v průběhu roku 2017 v bratislavském studiu Littlebeat v produkci Martina Šrámka, Andreje Hrušky a Mateje Mikloši. Obsahuje deset anglicky zpívaných skladeb. Letošní rok byl sice pro Celeste rokem duetů, ale deska je čistě jejím sólovým dílem. Žádný featuring na ní nenajdete.

Celeste Buckingham říká, že nahrávka vystihuje obnaženost, autentičnost a intimnost jejích hudebních výpovědí z období, kdy ji tvořila. „Žánrově je to stále pop, ale zvukově jsem se posunula. V rámci frázování, melodických linek i práce s texty,” vysvětluje Celeste svůj umělecký vývoj.

Vydání alba „Bare” doprovází premiéra prvního singlu a videoklipu „Go Away”. Celeste song nasazuje zároveň jak v Evropě, tak v USA. Zaujal totiž i její americký management. „V Go Away prosím člověka, respektive problém, aby odešel. Text má dvojitý smysl, původně je mířený na jednu konkrétní osobu, ale zároveň ukazuje moje frustrace. Myslím, že každý z nás zažil něco podobného. Když narazím na komplikovanou situaci nebo problém, snažím se to dostat pryč z hlavy. Právě tato píseň by měla v rámci energie, dynamiky zpěvu a textu reprezentovat tento pocit,” popisuje Celeste námět skladby.

Videoklip natočil mladý režisér Samuel Hoffman a představuje tři fáze ženy po rozchodu. „První fáze je odmítání přijmout realitu, že vztah už skončil, je to bolestivá fáze, člověk má pocit, jako by se z toho měl zbláznit. Druhá fáze je agresivní, plná vzdoru a přijetí reality, kdy žena začíná chápat, že vztah opravdu skončil a hledá důvody, proč k tomu došlo. V této fázi se snaží z rozchodu obvinit toho druhého, protože vždy je těžší přiznat si, že já jsem ten, kdo je na vině. Třetí fáze je zotavení, návrat k původní sebevědomé ženě, která není zlomená z rozchodu,” vysvětluje Celeste Buckingham. 

Text - zdroj: ireport.cz/redakce