Jdi na obsah Jdi na menu

Český kytarista Martin Bílek uspěl v evropské rockové soutěži!

15. 6. 2023

martin-bilek.jpgMartin Bílek (f

Martin Bílek zazářil v prestižní evropské soutěži rockových kytaristů s názvem Electric Guitarlands a vybojoval třetí místo ve velkém finále.

Toto klání bylo součástí evropské šňůry čtyř světoznámých kytaristů – Guse G (Ozzy Osbourne), Rowana Robertsona (Ronnie James Dio), Michaela Angela Batia (Manowar) a Andrei Martongelliho (David Ellefson Band). Turné zahrnovalo 26 zastávek v 11 státech.

Samotná soutěž měla tři fáze, přičemž v první fázi rozhodovala porota na základě zaslaných videí. Ve druhé fázi byli nejlepší soutěžící pozváni k účasti na jednu ze zastávek turné, kde se jim naskytla možnost celý koncert zahájit. Z těchto živých vystoupení vzešlo osm finalistů, kteří se utkali ve velkém finále.

V sobotu 20. května se v italském městě Villa Potenza uskutečnilo závěrečné klání. Porota, složená z renomovaných umělců Guse G, Rowana Robertsona, Michaela Angela Batia a dalších zkušených odborníků, měla za úkol vybrat nejlepšího z finalistů. Martin Bílek ohromil porotu svým melodickým a emotivním stylem hry, což mu zajistilo třetí místo.

Vítězem soutěže se stal Andrea Basili (Itálie), druhé místo obsadil Lorenzo Pulella (Itálie). Martin Bílek (Česká republika) si připsal bronzovou příčku a potvrdil tak svůj nesporný talent. Díky tomu se stal dalším zástupcem tuzemského hudebního světa, který se prosadil na mezinárodní scéně. Jednatřicetiletý muzikant působí v současné době v kapelách Bulvaar a Moravians. Také organizuje české koncerty zahraničních hudebníků.

Video sestřih z finálového večera najdete ZDE.

Text - zdroj: spark-rockmagazine.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář