Jdi na obsah Jdi na menu

Clean Bandit a Ellie Goulding parodují Donalda Trumpa

18. 3. 2019

clean-bandit.jpgClean Bandit (foto - zdroj: facebook.com)

Clean Bandit jsou v dávkování úspěšných singlů nezastavitelní. V průběhu posledních dvou let vypustili do světa skladby „Rockabye”, „Symphony”, „I Miss You”, „Solo” a „Baby”, které svého času zněly snad všude. Všechny pocházejí z druhé studiové desky „What Is Love?”, z níž hudebníci nedávno jako singl zveřejnili song „Mama” s hostující Ellie Goulding.

Za vyjmenovanými písněmi pranic nezaostává, ovšem je nejspíše posledním velkým hitem, který by z alba mohl potenciálně vzejít. Zbývající audiomateriál na nahrávce je již poněkud mdlého charakteru a bylo by spíše překvapením, kdyby se některá z těchto položek tracklistu stala dalším letním šlágrem.

Ellie Goulding je bezesporu tahounkou celé skladby, její specificky zabarvený hlas posunul už hodně nevýrazných songů do vyšší ligy a zde navíc můžeme slyšet, jak pěkně zpěvačka frázuje. Video k písni „Mama” se pohybuje v lehce psychologické rovině a snaží se poukázat na to, jak dětství jedince může ovlivnit jeho pozdější životní směřování a osobnostní vývoj. „Je to příběh o chlapci, kterému vzali moc, a on se ji pak následně v dospělosti snaží získat zpátky,” popsala děj snímku Grace Chatto, která společně s ostatními členy skupiny klip režírovala.

Prostředkem k vyjádření problematiky se stal poměrně zdařilý dvojník amerického prezidenta Donalda Trumpa. Vidíme jej zde jako chlapce i jako dospělého člověka a sledujeme jeho životní pouť, jež z něj učinila to, čím je. Vizuál je protkán i méně prvoplánovými odkazy, to když třeba malý kluk staví zeď z kostek, která evokuje nynější Trumpovu zeď proti migrantům z jihu. Clean Bandit tak opět přišli s propracovaným, smysluplným videem, jemuž chybí jen samotná přítomnost Ellie Goulding.

Text - zdroj: musicserver.cz/Marta Šindlauerová