Jdi na obsah Jdi na menu

Courtney Barnett zve v novém videoklipu na návštěvu svého mozku

25. 4. 2019

courtney-barnett.jpgCourtney Barnett (foto - zdroj: facebook.com)

Australská muzikantka Courtney Barnett se stále udržuje v tvůrčím procesu. Po loňské desce „Tell Me How You Really Feel” představila nový singl „Everybody Here Hates You”. Vznikl výhradně pro Record Store Day a jednatřicetiletá umělkyně se k němu rozhodla natočit i klip.

Indierocková pecka „Everybody Here Hates You” přesně zachycuje živelnost známou z koncertních vystoupení této Australanky. Vyniká především díky chytlavému refrénu. Podle samotné hudebnice píseň pojednává o typu společenské úzkosti, která se průběžně transformuje v paranoiu, smutek a depresi, což je výstižně zachyceno hned v prvních verších.

V surreálném videoklipu nás režisér Danny Cohen zavádí do zpěvaččina mozku. Tam Courtney Barnett hraje s celou kapelou až do momentu, kdy se projeví zmíněná úzkost. Ta začne postupně utlačovat basáka Bonese Sloana, bubeníka Davea Mudieho a nakonec i ji samotnou.

Celá trojice se momentálně chystá na evropské turné. V květnu a červnu se podívá do Atén, Budapešti, Záhřebu, Porta či Paříže. Následně se přesune do USA, kde objede zejména festivaly. Do Evropy se pak skupina podívá ještě koncem srpna. Bude jednou z hvězd festivalů v Amsterdamu, Manchesteru nebo berlínské Lollapaloozy.

Text - zdroj: musicserver.cz/Ondřej Kocáb