Jdi na obsah Jdi na menu

Crossband má nový klip s Vlastimilem Harapesem v roli anděla

27. 3. 2017

crossband-2017.jpgNatáčení videoklipu k písni „Rozmarná” (foto - zdroj: helpmusic.cz)

Další úspěšný singl nymburské kapely Crossband s názvem „Rozmarná” se dočkal videoklipu. Ačkoli je píseň v repertoáru skupiny už řadu let, až loni byla zařazena na poslední crossbandí album „Normální deska” a teprve letos získala i vizuální podobu.

„Rozmarná” je vesele laděný příběh o tom, jak důležité je povznést se nad průšvihy, které nám občas život nakládá.

„Dva roky existoval videoklip jen v roztočené podobě, v prvním letošním čtvrtletí jsme se ale rozhodli, že dílo musí být dokončeno,” poznamenal Jarda Kříž, zpěvák formace.

Nymburk, domovské město Crossbandu, dobře posloužil svými kulisami k dokreslení celé historky. V té česká taneční a herecká legenda Vlastimil Harapes v roli anděla vlévá hlavnímu hrdinovi videa do žil energii na to, aby ve svém životě nalezl vlastní cestu a uměl si ho naplno vychutnat. Crossband už před třemi roky vsadil na humor, když natáčel vizuál k písni „Rozhodčí”. A zabodoval. Přes 260 tisíc zhlédnutí na YouTube a umístění písně mezi první stovkou nejposlouchanějších českých skladeb mluví samo za sebe.

Premiéra klipu „Rozmarná” proběhla v rámci relace Snídaně s Novou 23. března a od té doby je vizuál k dispozici na YouTube.

Česká kapela Crossband vznikla v roce 2004 a prozatím odehrála více než 400 koncertů v České republice, na Slovensku, v Polsku a Německu, zejména na festivalových pódiích (Benátská noc, Sázavafest, Votvírák, Noc plná hvězd, Master of Rock, Porta, Vizovické trnkobraní, Přeštěnice, Přístavní slavnosti a další). Skupina vydala 4 alba, dvě rocková, jedno akustické, jedno popové. Řada písní Crossbandu už se zabydlela v playlistech českých rádií, například „Rozhodčí”, „Mrtvý ryby”, „Budeš první”, „Sněží z polštářů”, „Krejčovská panna” či „Pohoda u řeky”. Setkávají se s nimi posluchači rádií Frekvence 1, Bonton, Signál, Proglas, Jizera, RCL nebo regionálních stanic Českého rozhlasu. Tři slova, která hudbu Crossbandu charakterizují: pestrost, energie, zábava.