Jdi na obsah Jdi na menu

Devin Townsend láká na novou desku klipem ke skladbě Genesis

27. 2. 2019

devin-townsend.jpgDevin Townsend (foto - zdroj: facebook.com)

Vydání očekávané novinky Devina Townsenda se nezadržitelně blíží, o albu „Empath” se toho ale zatím ví žalostně málo. Jediné informace prosákly z rozhovorů a ze série videí, která hudebník postupně zveřejňuje. Ví se tedy například to, že se na nahrávce budou spojovat mnohdy značně nesourodé hudební vlivy.

První singl z desky nazvaný „Genesis” to nepřímo potvrzuje. Videoklip staví Devina Townsenda do role netrpělivého posluchače, který se na ploše sedmi minut prokousává skutečně eklektickou směsí žánrů. Ani zdaleka to však není nahodilé a všechny úseky, ať už jsou to vlivy taneční hudby, metalu, klasického hard rocku, psychedelie, popu nebo klasiky, přecházejí jeden do druhého naprosto plynule.

Je až s podivem, že to drží pohromadě, zvláště když vezmeme v potaz doprovodný vizuál. Jeho centrem je za stolem sedící Devin Townsend se sluchátky na uších. To podstatné se ovšem děje za ním - divoký psychedelický proud všeho možného (od karibských kýčů přes průlety vesmírnými hvězdokupami až po těžko popsatelné abstrakce).

Je to chaos, jež pevně drží v rukou člověk, který si je jistý svou uměleckou vizí. „Empath” nebude lehkým soustem, ale to se dá říct o většině počinů tohohle šíleného Kanaďana.

Text - zdroj: musicserver.cz/Jiří V. Matýsek