Jdi na obsah Jdi na menu

Dream Theater lákají na nové album skladbou Untethered Angel

11. 12. 2018

024---dream-theater.jpgDream Theater (foto: Angelika Špicarová)

Američtí progmetalisté Dream Theater ohlásili na 22. února vydání čtrnácté studiové desky. Ponese název „Distance Over Time” a stane se následovníkem epické metalové opery „The Astonishing”, kterou parta kolem kytaristy Johna Petrucciho představila před dvěma lety.

Novinka bude obsahovat devět songů a s časem jen lehce přesahujícím 57 minut se stane nejkratší nahrávkou tohoto uskupení od „Image and Words” z roku 1992. Je také teprve třetím řadovým albem Dream Theater, které nebude obsahovat žádnou píseň, jejíž délka by měla více než deset minut. Deska „Distance Over Time” byla napsána během pouhých osmnácti dnů a snahou kapely bylo natočit tvrdší muziku, než se objevila na předchozím albu.

První uvolněná skladba „Untethered Angel”, kterou doprovází video ze studia, tomu ovšem zatím příliš neodpovídá. Jedná se o docela tradiční dreamtheaterovskou šestiminutovku, která staví zejména na hráčských schopnostech všech zúčastněných. Pohybuje se spíše ve středním tempu, rychlé jsou však prsty na strunách a klávesách (obzvlášť v poslední třetině songu).

Dream Theater se v příštím roce zastaví také v České republice. Vystoupí jako jeden z headlinerů vizovického festivalu Masters of Rock. Kromě nich už pořadatelé oznámili taková jména jako Within Temptation, Steel Panther, Eluveitie, Children Of Bodom, Gamma Ray, Soulfly nebo Satyricon.

Text - zdroj: musicserver.cz/Jiří V. Matýsek