Jdi na obsah Jdi na menu

Druhou desku projektu Lindemann avizuje skvělý epický videoklip

17. 9. 2019

lindemann_2019.jpgLindemann (foto - zdroj: wikipedia.org)

Jsou tomu teprve čtyři měsíce, co po deseti letech vyšlo nové album německých provokatérů Rammstein, a jejich lídr Till Lindemann už oživuje své druhé hudební těleso, projekt Lindemann, které založil společně s frontmanem metalových Hypocrisy a Pain Peterem Tägtgrenem.

Na debut „Skills In Pills” ještě letos, konkrétně 22. listopadu, naváže deska „F&M”. Aktuálně na ni hudebníci lákají singlem „Steh auf”.

Ten hudebně pokračuje v duchu počinu z roku 2015. Nechybí ostré metalové kytary a silně syntetický zvuk spojený se zuřivě agresivním vokálem Tilla Lindemanna. A překvapuje návratem k rodnému jazyku, přestože dosavadní repertoár projektu byl v angličtině. Klipu se ujal Zoran Bihac, jež s dvojicí spolupracoval i na předchozích vizuálech (má na svědomí třeba i skvělá videa ke skladbám „Fish On” a „Praise Abort”).

Novinka je o poznání méně kontroverzní, byť násilí se nevyhne. Herecky skvělý Peter Tägtgren za bicími trpí (zřejmě) halucinacemi - promlouvá k němu kolibřík, běhají kolem něj mongolští nájezdníci a vousatý Lindemann se pere se švédským hercem Peterem Stormarem. Epický, podivný, ale znovu velmi zdařilý a zábavný počin.

Text - zdroj: musicserver.cz/Ondřej Hricko