Jdi na obsah Jdi na menu

Duran Duran představili pilotní singl z comebackového alba

29. 6. 2015

duran-duran-2015.jpgDuran Duran (foto - zdroj: facebook.com)

Britská skupina Duran Duran podepsala počátkem roku exkluzivní smlouvu s vydavatelstvím Warner Music, u kterého 11. září vydá nové album „Paper Gods”.

Deska, na které se produkčně vyřádil i Mark Ronson nebo Mr Hudson, přinese hodně zajímavých hostů, mezi kterými nebude chybět zpěvačka Kiesza, herečka Lindsay Lohan, houslista Davidé Rossi, kytarista John Frusciante (zakládající člen Red Hot Chili Peppers) nebo půvabná diva Janelle Monáe.

Právě poslední jmenovaná je posilou na pilotním singlu „Pressure Off”, který kapela před pár dny představila veřejnosti. Song nezapře, že jej producentky zastřešil Nile Rodgers z legendárních Chic, a tak píseň dává především vzpomenout na taneční sound sedmdesátých let minulého století. I přesto si Duran Duran (alespoň částečně) ponechávají své typické hudební aspekty, kterým vévodí líbivý refrén a příjemně úpěnlivý zpěv frontmana Simona Le Bona.

Skladba „Pressure Off” je rozhodně velmi zdařilým lákadlem na koupi nové studiové desky, která bude veřejnosti nabídnuta na CD, vinylu a ve speciálních deluxe balíčcích, které kromě třech bonusových skladeb doplní i striktně limitované tričko.

Duran Duran jsou držiteli mnoha cen včetně několika Grammy a Brit Awards. Celosvětově již prodali více než 120 milionů desek.

Text - zdroj: musicserver.cz/Jaromír Koc