Jdi na obsah Jdi na menu

Ed Sheeran představil hned dva nové singly a oba jsou výborné!

8. 1. 2017

002---ed-sheeran.jpgEd Sheeran (foto: Angelika Špicarová)

Přibližně před rokem ohlásil Ed Sheeran, že si dává roční pauzu od sociálních sítí, telefonu a podobně, aby se mohl věnovat práci na třetí desce a cestování. Před pár dny jeho profily zmodraly, začaly opět trochu žít a v pátek 6. ledna zveřejnil hned dvě nové skladby - „Castle On The Hill” a „Shape Of You”.

První jmenovaný song napsal společně s Bennym Blancem, s nímž spolupracoval už třeba na písničce „Don’t”. S druhou novinkou „Shape Of You” mu pak pomohli Johnny McDaid ze Snow Patrol a producent Steve Mac. A proč do světa vlastně vyslal obě písně najednou? Podle svých slov chce ukázat dvě stránky své tvorby a nabídnout fanouškům něco navíc než jen jeden nový singl, když už byl tak dlouho pryč.

Přestože je Sheeran singer-songwriter a na koncertech se jinak než sám s kytarou neprezentuje, studiové verze skladeb jsou samozřejmě plně zaranžované. Ani jedna z písní ale není typická balada, naopak. „Shape Of You” je sice pomalejší a nástrojově chudší, použitým beatem ale spíše evokuje r'n'b. „Castle On The Hill” pak úplně nepokrytě sází na taneční rytmus, i když text je zcela osobní, hned na začátku se třeba dozvíme, že si Ed v šesti letech zlomil nohu.

Z obou songů je každopádně jasné, že Ed Sheeran rozhodně neztratil talent psát skvělé písničky a že se i v případě jeho třetí desky máme na co těšit. Žádné datum jejího vydání však prozatím nebylo oznámeno.

Text - zdroj: musicserver.cz/Honza Balušek