Jdi na obsah Jdi na menu

Ed Sheeran zveřejnil povedené video ke skladbě Beautiful People

2. 7. 2019

019---ed-sheeran.jpgEd Sheeran (foto: Angelika Špicarová)

Ač má Ed Sheeran na kontě spoustu úspěchů, o které se zasloužil nesporným hudebním talentem, pořád vypadá jako slušný a spořádaný chlapec. I soukromí si bedlivě střeží. Nemá zapotřebí se dělit se světem o každou část dne a nesnaží se být absolutně dokonalý.

Píseň „Beautiful People”, třetí ochutnávka z připravovaného alba „No.6 Collaborations Project”, představuje Eda přesně takového, jakým se nechává zvěčňovat na svých profilech. Skromného a lidského. Skladba, v níž hostuje Khalid, pohrdá lidmi, kteří žijí jen na efekt před ostatními, ale ne pro sebe samé. Vymezuje se proti pozérství, jež zpěvák zřejmě každý den vídá na vlastní oči. I když song přináší zamyšlení nad jistou dokonalostí, kterou rádi hrajeme na ostatní, je zároveň i vyznáním lásky k Sheeranově ženě a ódou na jejich obyčejný život, který si spolu vychutnávají, když sleze z pódia.

Inspiraci k doprovodnému videu nemuseli jeho tvůrci hledat nikterak dlouho. Čerpali právě z toho, co jim nabízí obsah písně. Obyčejný manželský pár, který se vydal na cestu do Los Angeles, si zničehonic může užívat luxus, o jakém se mu nikdy nesnilo. Silná auta, plavba na vlastní jachtě, účast na módních přehlídkách, honosné večírky. Ale nic z toho oba nečiní šťastnými víc, než když jsou spolu a dělají všední věci. Klip je tak i hezkým rýpnutím do všech těch influencerů a bloggerů, kteří žijí jen pro to, aby jejich obraz na sociálních sítích byl co nejdokonalejší, jimž však přes tuhle snahu uniká to podstatné - normální a spokojený život.

Text - zdroj: musicserver.cz/Katka Šebestová