Jdi na obsah Jdi na menu

Editors zveřejnili video k výtečné skladbě Barricades

2. 4. 2019

editors.jpgEditors (foto: Rahi Rezvani)

Editors během minulého roku stihli novou desku, světové turné, festivaly a mnohé další aktivity. K poslední studiové nahrávce se ještě vrátí, ale v lehce jiné podobě. Na vydání upozorňují novým singlem „Barricades”.

Ten může být lehce zavádějící, jelikož se na posledním albu neobjevil. Vzešel ještě ze spolupráce s producentem Benjaminem Johnem Powerem (aka Blanck Mass), se kterým kapela původně nahrála celou desku.

Editors začali pracovat s Blanck Massem již v roce 2017. Tehdy mu prý nechali naprosto volné ruce. Sami se však později výsledku zalekli a trochu na jistotu nakonec materiál dokončili pod dohledem Lee Abrahamse. Původní verzi však neskartovali, dočkáme se jí 3. května, kdy vyjde EP nazvané „The Blanck Mass Sessions”. Kromě „Barricades” nabídne dalších sedm skladeb z „Violence”.

Novinka navazuje zhruba tam, kde předchozí album skončilo, některé fragmenty ovšem svojí temností připomenou songy z jejich třetí nahrávky „In This Light And On This Evening”. Píseň „Barricades” nabízí až hypnotizující refrén, který opět výrazným způsobem táhne charismatický vokál frontmana Toma Smithe. Vše navíc doplňuje solidní videoklip z dílny dua vystupujícího pod pseudonymem Hi-Sim.

Tracklist „The Blanck Mass Sessions” je následující: „Barricades”, „Cold”, „Hallelujah (So Low)”, „Violence”, „Darkness At The Door”, „Nothingness”, „Magazine”, „Counting Spooks”.

Text - zdroj: musicserver.cz/Ondřej Kocáb