Jdi na obsah Jdi na menu

Emma Drobná se proměnila ve videu ke skladbě Try v robotku

13. 9. 2018

emma-drobna_2018.jpgEmma Drobná (foto - zdroj: Lucerna Music Bar)

Po loňských úspěšných singlech „Words” a „Remember” nám Emma Drobná znovu připomíná, že její první deska „You Should Know” je plná skvělých popových písní.

Tentokrát došlo na příjemnou skladbu „Try” ve středním tempu. Tu si vyhlédli tvůrci filmu „Důvěrný nepřítel” režiséra Karla Janáka. Vzhledem k tomu, že se snímek zabývá tématem umělé inteligence, vsadil i autor klipu Samuell Hoffman na stejnou kartu. Sympatickou zpěvačku v něm proto vidíme jako rozdvojenou osobnost. Její robotické já se tu střetává s živou, citlivou Emmou. Nápad to byl velmi dobrý. Koresponduje totiž s myšlenkou songu, která zachycuje moment, kdy je ve vztahu za jeho další budoucnost ochoten něco udělat pouze jeden z dvojice.

„Lidé dnes nemají trpělivost na pomalé, postupné a dlouhodobé budování
partnerství. Často se stává, že přijde první problém nebo nějaká překážka a hned se vzdávají, vycouvají ze vztahu, rozejdou se. Nedokážou čelit problémům a řešit je. Úlohu vypravěče má v příběhu písně žena. Je tou silnější z dvojice, která se nevzdává a chce o lásku bojovat,” líčí Emma Drobná. Součástí videa jsou ale pochopitelně také záběry ze zmíněného filmu.

Vítězku SuperStar z roku 2015 brzy uvidíme i v rámci turné po českých klubech. Emma Drobná a Emma Smetana zavítají mimo jiné na společné šňůře do pražského klubu Roxy.

Text - zdroj: musicserver.cz/Josef Martínek