Jdi na obsah Jdi na menu

Ezoteričtí Greta Van Fleet míří s novou deskou znovu ke hvězdám

16. 4. 2023

greta-van-fleet.jpgGreta Van Fleet (foto

Třetí studiové album kapely Greta Van Fleet s názvem „Starcatcher” zná datum svého vydání. Dne 21. července se světem rozezní nové rockové tóny držitelů ceny Grammy. A už nyní si lze udělat o chystané desce obrázek díky první ukázce, singlu Meeting the Master.

„Song ‚Meeting the Master’ nahlíží do ezoterického světa, do něhož proplouvá skrze slova moudrého učitele. Skladba je zpívaná hlasem oddaného věřícího a podrobně popisuje lásku a pevnou víru horlivých následovníků ve vizi svého guru. Je to exotická duchovní cesta. Temná komedie, která nevyhnutelně skončí chaosem,” prohlašuje kapela.

Třetí řadové album „Starcatcher” napsala a nahrála skupina tak, jak ji známe – zpěvák Josh Kiszka, kytarista Jake Kiszka, baskytarista/klávesista Sam Kiszka a bubeník Danny Wagner – spolu s producentem Davem Cobbem, držitelem ceny Grammy. Došlo k tomu v legendárních RCA Studios v Nashvillu a Greta Van Fleet využili velkou nahrávací místnost k zachycení čisté energie svých světově proslulých živých vystoupení.

V celé kolekci čítající deset písní Greta Van Fleet zkoumají dualitu fantazie s realitou a kontrast mezi světlem a tmou. Příhodný název nové desky jen potvrzuje dosavadní úspěchy mladých muzikantů. První dvě nahrávky se pravidelně objevovaly na předních místech žebříčků a hitparád. Formace byla také třikrát nominována na cenu Grammy a jednou vyhrála, je tedy skoro jasné, že i se třetím albem nějaké ty hvězdy pochytá.

„Ve skutečnosti jsme se do psaní nemuseli vůbec nutit nebo tlačit na pilu, protože všechno bylo velmi instinktivní,” říká kytarista Jake Kiszka. „Deska z našeho pohledu shrnuje, kde jsme jako skupina i individuálně jako hudebníci.”

Text - zdroj: spark-rockmagazine.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář