Jdi na obsah Jdi na menu

Francouzská šansoniérka Mireille Mathieu natočila v Praze klip

24. 10. 2018

mireille-mathieu_2018.jpgMireille Mathieu (foto - zdroj: ireport.cz)

Mireille Mathieu, jejíž kariéra trvá již déle než pět dekád, natočila v České republice nový videoklip. Vizuál k písni „Le premier regard d'amour” z alba „Mes Classiques”, které vyjde v listopadu, vznikl v historických prostorách Pražského hradu.

Populární zpěvačka přijede se svým orchestrem do Prahy znovu 8. března příštího roku, na koncertě v Kongresovém centru jistě zazní i výše zmíněný song.

Mireille Mathieu je přímou nástupkyní ikonické Edith Piaf a je často označována jako pokračovatelka jejího odkazu. Do paměti fanoušků se zapsala díky slavným skladbám „Mon credo”, „Qu'elle est belle” nebo „Mon bel amour d'été”, ale také typickým účesem, jež se stal ve své době módním hitem.

Během kariéry stihla Mireille Mathieu vystupovat na všech kontinentech světa a je také známá tím, že dokáže zpívat v několika světových jazycích. Spolupracovala například s hvězdami jako Charles Aznavour, Julio Iglesias, Frank Sinatra, Tom Jones nebo Paul Anka.

V Praze se Mireille Mathieu představí společně s doprovodným orchestrem a vokalisty. Zahrají její neznámější písně a jistě také novinky z desky „Made in France”, podle které se celé turné jmenuje. Vstupenky na koncert jsou v prodeji v síti Ticketportal.

Text - zdroj: ireport.cz/Josef Martínek