Jdi na obsah Jdi na menu

Garbage se s novou deskou vrací ke svým kořenům

1. 6. 2016

garbage-2016.jpgGarbage (foto: Joseph Cultice)

Novinka Garbage „Strange Little Birds” vyjde již 10. června, tak si kapela připravila hned několik upoutávek. Zhlédnout můžete videoklip k prvnímu singlu „Empty” a na streamovacích platformách najdete i kompozici „Even Though Our Love Is Doomed”.

Z obou skladeb je patrné otočení zvukového kormidla kamsi k jejich debutu a paradoxně i samotný klip k „Empty” nepřináší nic nového (ve svém důsledku). Shirley Manson a její kumpáni se nechali zachytit, jak tuto vypalovačku hrají naživo a dočkáte se i několika rychlých prostřihů nebo naopak zpomalovaček záběrů. Prostá myšlenka, ale i z minima lze vykřesat maximum, jako v tomto případě. Sama Shirley je stále oním nezkrotným tahounem.

Garbage vsadili sice na prostý vizuál k songu „Empty”, ale vše dohromady skvěle funguje a má dostatečnou energii.

Garbage si nenachystali žádnou rozšířenou deluxe verzi, album „Strange Little Birds” tak bude k dispozici jen na CD, 2LP a na digitálních platformách. Milovníci vinylů by však měli zbystřit, 2LP edice bude totiž vizuálně zajímavá, neboť jedenáct písní bude rozděleno na tři strany a čtvrtá bude obsahovat etched (bez záznamu) stranu s motivem alba; o design se postarali Ryan Corey a Jeri Heiden ze studia SMOG Design.

Seznam skladeb alba Strange Little Birds

01. Sometimes
02. Empty
03. Blackout
04. If I Lost You
05. Night Drive Loneliness
06. Even Though Our Love Is Doomed
07. Magnetized
08. We Never Tell
09. So We Can Stay Alive
10. Teaching Little Fingers to Play
11. Amends

Text - zdroj: musicserver.cz/Dan Hájek