Jdi na obsah Jdi na menu

Gerard Way z My Chemical Romance zveřejnil novou skladbu

26. 11. 2018

gerard-way.jpgGerard Way (foto - zdroj: gerardway.com)

Polovina My Chemical Romance je znovu v akci. Gerard Way má po měsících zaměřených na výtvarné umění jako prioritu opět hudbu. S druhým singlem mu pomáhal jeho bývalý parťák Ray Toro. Po halloweenské „Baby You're A Haunted House” je tu další tematická píseň. Překvapí nejen chytlavostí, ale také nástrojovou bohatostí a nečekaným sólem.

Dvojice se spolu potkala již před rokem, kdy speciálně na Record Store Day nahrála songy „Into The Cave We Wander” a „Pogi's Cavern”, dostupné v limitované pětitisícové edici na dvanáctipalcovém vinylu. Oba kousky tehdy pánové doplnili komiksovou sérií „Cave Carson Has A Cybernetic Eye”. Tentokrát je však zřetelná práce na něčem větším a očekává se kompletní následovník debutu „Hesitant Alien” z roku 2014.

„Getting Down The Germs” je hravou skladbou, která se již od prvních riffů zarývá do hlavy. Gerard Way našel od rozpadu My Chemical Romance jasnou cestu, vlivy indie a britpopu tentokrát překvapivě doplňují bonga a flétna, která hraje během písně důležitou roli a dokonce se hudebník nebál vytáhnout i sólo. „Vždy jsem chtěl natočit song, ve kterém by figurovala flétna. Tady si to sedlo perfektně, byla opravdu zábava dělat tuhle písničku,” nechal se slyšet Gerard Way. Nahrávka s velmi návykovým refrénem je doplněna lyric videem, o které se postarala Claire Vogel ve spolupráci s Davidem Sarnem z Warner Bros.

Text - zdroj: musicserver.cz/Ondřej Kocáb