Jdi na obsah Jdi na menu

Heavy metaloví navrátilci Navar natočili videoklip k baladě Sen

13. 7. 2023

navar.jpgNavar (fHana Mons Pecinová

Navar zveřejnili video k písni „Sen”. Připomínají tak loni vydanou desku „Návrat havranů”, o jejíž mix a mastering se postaral německý producent Roland Grapow (Masterplan, ex-Helloween).

Navar jsou přímý předchůdce formace Sebastien. Jakožto skupina byli aktivní na začátku milénia a kromě neoficiálních studiových demáčů nahráli EP „Proti všem” (2004) a album „1621” (2005), které bylo distribuováno i do Japonska. Jenže ambice přerostly kapelu a její zakladatel Jiří Rain (ex-Citron, ex-Kreyson), kytarista Ondřej Pecina a bubeník Radek Rain se přejmenovali na Sebastien. Ve skupině Navar začínal také Julian Záhorovský (pozdější finalista 1. ročníku „Česko hledá SuperStar”) nebo Jan Bartoš, v současné době člen Törr a Alkehol.

Dvacáté výročí vydání prvního studiového alba se Navar rozhodli oslavit čerstvým společným dílem. Využili k tomu archiv kapely a přidali i několik nových věcí, takže na desce „Návrat havranů” naleznete to, co pro Navar kdysi bylo typické: charakteristické české texty (mnohdy historické tematiky), instrumentální zručnost, zapamatovatelné melodie, tvrdé kytary postavené na harmonické souhře dvou hráčů a výraznou rytmiku.

Text - zdroj: spark-rockmagazine.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář