Jdi na obsah Jdi na menu

Intimní skladba Jablka láká na filmovou romanci Marťanské lodě

12. 6. 2021

martin-kyspersky_a_eliska-krenkova.jpgMartin Kyšperský a Eliška Křenková (foto: Film Kolektiv)

Film „Marťanské lodě”, jenž svedl dohromady několik hudebních osobností, přijde do kin 16. září. Do hlavních rolí režisér Jan Foukal obsadil Elišku Křenkovou a muzikanta Martina Kyšperského z kapely Květy.

Jde o romanci z Brna, která je inspirovaná stejnojmennou básnickou sbírkou Martina Kyšperského a Aleny Černé. Když si tu knihu pročítáte, cítíte z ní radost a hravost. A taky určitě moc hezké a vzácné společné chvíle dvou velmi si blízkých lidí, jejichž vztah bohužel skončil tragicky smrtí Aleny Černé.

Pokud pod vlivem smutného životního příběhu, který ale musel být v době svého trvání nesmírně naplňující, koukáte na video, jež má za úkol na snímek upozornit, neubráníte se dojetí. To je krásná a absolutní melancholie. Slova písně „Jablka”, původně z alba skupiny Květy „Miláček slunce”, jsou tady interpretovaná intimně, jen s kytarou, ale od zamilovaného kluka, který je plný touhy a lásky.

Vlastně se málokdy povede připravit diváka na film tak dobře. Protože jestli ve snímku „Marťanské lodě” bude stejně silná a hluboká atmosféra, jako je v tomhle songu a klipu, máme se na co těšit.

Text - zdroj: musicserver.cz/Honza Průša