Jdi na obsah Jdi na menu

Jake Bugg láká na nové album hned dvěma povedenými singly

17. 6. 2020

011---jake-bugg.jpgJake Bugg (foto: Angelika Špicarová)

Jake Bugg se snaží restartovat kariéru, nakopnutím by měl být podpis smlouvy s novým labelem. Písničkář totiž koncem minulého roku přešel od EMI k RCA, spadajícímu pod Sony Music. Letos chystá pátou studiovou desku a na ni chce nyní upoutat dvěma písněmi „Saviours Of The City” a „Rabbit Hole”.

První je melancholická, do folku laděná skladba, která vznikla koncem minulého roku. „Tento song jsem napsal spolu s kamarádem Robertem. Vydání jsem neplánoval tak brzy, ale zdá se, že jeho význam rezonuje s tím, co se všude po světě děje, a nějakým způsobem to teď dává smysl. Celkově jsem do tohoto nahrávání šel s otevřenější myslí a díky tomu jsem dokázal vytvořit opravdu zajímavý zvuk. Nechybějí sice tradiční věci, ale snažil jsem se o moderní sound v propojení s psychedelickými prvky,” popsal zpěvák.

K písni před několika týdny pořídil i klip. Vedle něj se na něm podílela i umělecká parta High Art. Díky tomu vznikl minifilm, v němž se záběry na nottinghamského hudebníka střídají s emotivními obrázky z celého světa, promítanými na jeho domácí televizi. Ke druhému songu „Rabbit Hole” je k dispozici prozatím jen lyric video. Text skladby v něm doplňují pohledy na Jakea Bugga hrajícího doma.

 Text - zdroj: musicserver.cz/Ondřej Kocáb