Jdi na obsah Jdi na menu

Jana Kirschner avizuje nové album povedenou písní Struny

23. 1. 2024

jana-kirschner.jpgJana Kirschner (foto: Angelika Špicarová)

O nové desce Jany Kirschner se začalo více mluvit již loni. Nakonec se nahrávky „Obyčajnosti” dočkáme zkraje března. Již nyní na ni láká první singl, hravá skladba „Struny”. Tu doprovází video natočené převážně ve Slovenské národní knihovně v Martině.

Album „Obyčajnosti” produkoval zpěvaččin dlouholetý partner Eddie Stevens. Hudební doprovod pak tvořila skupina Mad Mad Mad (Benjamin Bouton, Kevin Toublant a Matt Kelly), která aktuálně úzce spolupracuje i s Róisín Murphy. Chystaná studiová deska má být oslavou každodennosti, věcí a rituálů, které v melodiích hlavní aktérky (a autorky veškerého materiálu) ožívají a promlouvají pestrým hudebním jazykem.

Pilotní kousek je postavený na hiphopovém beatu zaobaleném do zvuku akustických kytar. Melodické linie vycházejí ze zvuku zlidovělých písniček. S textem koresponduje vizuální stránka věci. Tanečníci v maskách provázejí zpěvačku na cestě a ve zmíněné knihovně. I zde se prolíná ona lidová symbolika. Výsledek tak nepřekvapí akustickým sevřením, organičností a živelností, zároveň je prost přeprodukovaných vrstev.

Kolekce "Obyčajnosti" vyjde netradičně v úterý 5. března na slovenské značce Slnko Records.

Text - zdroj: musicserver.cz/Dan Hájek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář