Jdi na obsah Jdi na menu

Jananas zveřejnili parádní lyric video k písni To samo

12. 8. 2016

jananas_foto_david_konecny.jpgJananas (foto: David Konečný)

Debutová eponymní deska formace Jananas vyšla na Silvestra roku 2010 a letos se počátkem září konečně dočkáme jejího pokračování pod názvem „To samo”.

Na nahrávku kapela dříve označovaná jako folková už na jaře upozornila klipem ke skladbě „Malorážka”, ale až novinka v podobně lyric videa k titulní písničce nové kolekce slibuje, že z nich možná bude nečekaný černý kůň letošního podzimu na domácí scéně.

Jejich známá hravost v textech se v ní totiž spojila se silnou melodií, pískáním, tleskáním a vůbec téměř dokonalou souhrou všech prvků, které „To samo” tvoří. Text, který obsahuje spoustu větších či menších lží, jež mnozí z nás určitě často použili, je tak povedený, že musí pobavit a nadchnout každého. Jako by se spojili ille a Tata Bojs (bez elektroniky).

Skvělou volbou tak bylo natočit lyric video, v němž veselého tančícího pána v letech doprovází zobrazovaný text. Nečekejte ale klasické obyčejné lyric video, tohle je mnohem lepší než spousta normálních videoklipů.

Jananas o novém albu řekli: „Desku jsme pojmenovali ‚To samo’ podle aktuálního singlu, ale dost dobře také vystihuje princip práce naší kapely a to, jak se album tvořilo. Začali jsme totiž točit už v roce 2015, ale na české poměry vznikala nahrávka vlastně docela dlouho. Nechtěli jsme jen přijít s připraveným materiálem a za týden mít hotovo. Některé písně jsme museli ve studiu zkrátka vysedět. To sezení ale neznamenalo zoufalé čekání, ale více zábavných momentů nebo vršení nových a nových nápadů. Záměrně jsme to tedy nechali kvasit a vřít. Mohlo pak vzniknout něco přirozeného a samozřejmého. Zkrátka jsme počkali, až to přijde samo.”

Text - zdroj: musicserver.cz/Honza Balušek