Jdi na obsah Jdi na menu

John Wolfhooker s novou skladbou opět přitvrzují

13. 11. 2019

john-wolfhooker_2018.jpgJohn Wolfhooker (foto: Rusty Shepherd)

John Wolfhooker se po několika měsících hlásí o slovo s videoklipem k novému singlu „313”. Ten je zatím vůbec nejtvrdším počinem, který kdy formace představila.

Proč tak velký žánrový skok? „Chtěli jsme konečně nahrát tvrdou písničku, tak jsme ji prostě udělali,” říká kytarista Rony Janeček.

„Psal jsem o střídavých náladách paranoie, hněvu a úzkostí, kterými si člověk prochází po ukončení dlouhodobého vztahu. Když jsme dávali dohromady materiál pro nové album, neprožíval jsem zrovna veselé období a psaní mi hodně pomáhalo tyto stavy ventilovat,” vysvětluje zpěvák Martin Čupka.

V klipu můžeme skupinu vidět v přirozeném prostředí na jejich největších letošních koncertech. „Původní plán byl natočit one shot video z našeho vlastního vystoupení v Paláci Akropolis. Pak jsme ale v průběhu několika týdnů dostali možnost zahrát si s kapelami Enter Shikari nebo Hollywood Undead a přišlo nám jako velká škoda nevyužít možnosti natočit něco i na těchto akcích,” dodává baskytarista Filip Vlček.

O záběry z Paláce Akropolis se postaral David Keyns, z Fora Karlín a Tipsport Areny pak fotograf Rusty Shepherd. Postprodukci a finální vizuál má na svědomí bubeník Adrian Janeček, jež s FERO Production natočil pro kapelu většinu videoklipů.

„313” je druhým singlem ze stejnojmenné desky, která vyjde již brzy. Datum vydání zatím John Wolfhooker stále drží v tajnosti.

Text - zdroj: rockandpop.cz/Šárka Blahoňovská