Jdi na obsah Jdi na menu

Kateřina Marie Tichá a Bandjeez představili první společnou píseň

3. 10. 2023

katerina-marie-ticha.jpgKateřina Marie Tichá (foto - zdroj: Universal Music)

Podobně jako v případě debutu „Sami” ani na své druhé album Kateřina Marie Tichá nespěchá. Od vydání působivé desky uplynuly tři roky, během nichž autorka spojila síly s kapelou zesnulého Davida Stypky Bandjeez. Nyní představený singl „Plamen” je první oficiální nahrávkou této spolupráce. Doplňuje ho klip režírovaný Ondřejem Kudynem.

Zpočátku nenápadně znějící kytarový song ke konci perfektně vygraduje do divoké pecky, která vás nenechá v klidu. Držitelka ceny Anděl rozdmýchala z malého plamínku pořádný oheň. „‚Plamen’ je píseň o divokosti a ženskosti. O tom, že je někdy dobré žít jedním okamžikem. Neřešit to, co přijde zítra. Je o tom, že každý člověk má v sobě klidnou a jemnou stránku, a zároveň i tu divokou a neřízenou. Je dobré si je obě dovolit,” vysvětluje motiv talentovaná muzikantka.

Onu nezkrocenost ještě více podtrhuje doprovodný klip. V něm sledujeme Kateřinu a Bandjeez, jak vystupují na pódiu. Frontmanka se během zpěvu rozohní tak, že se po prvním refrénu ve své hlavě přenese do města, kde naplno ukazuje své taneční vlohy. „Vždycky mě lákal tanec. Hned jsem věděla, že k této skladbě patří. Pohybově mě připravila fantastická tanečnice Eliška Bolečková. Bylo to vlastně poprvé, co jsem opravdu tančila. Bylo to osvobozující a inspirativní. Eliška mi myšlenku a vizi písně pomohla rozvinout v pohybu,” říká zpěvačka.

S novou skladbou tak Kateřina Marie Tichá odstartovala éru nadcházející desky skvěle. Tu, stejně jako oceňovaný debut, nahrává s producentem Ondřejem Turtákem alias ODD. Album vyjde pod labelem SinglTon a těšit se na něj prý můžeme hned v lednu.

Text - zdroj: musicserver.cz/David Böhm

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář