Jdi na obsah Jdi na menu

Kateřina Marie Tichá má v novém klipu herce Igora Orozoviče

6. 10. 2020

katerina-marie-ticha.jpgKateřina Marie Tichá (foto - zdroj: Universal Music)

Videoklip k songu „Zničená zem” je druhým vizuálním počinem z debutové desky „Sami”, kterou Kateřina Marie Tichá před pád dny vydala. Ke spolupráci na něm pozvala člena souboru Národního divadla Igora Orozoviče.

„Píseň Zničená zem je o chvíli ticha, kdy skončí boj a člověk si uvědomí, co kolem sebe vlastně napáchal. Je to o tom posledním momentu, kdy se obě strany rozhodují, co bude dál. Jestli budou o vztah a o lásku bojovat, nebo je čas odejít,” popisuje zpěvačka.

Kateřina Marie Tichá prozrazuje, že už dlouho chtěla podobné video natočit. Napadlo ji oslovit Igora Orozoviče, o kterém tvrdí, že „je to aktuálně jeden z nejtalentovanějších mladých herců u nás. Sama nejsem herečka a říkala jsem si, že když se mnou na place bude někdo, kdo bude velmi dobře vědět, co dělá, třeba ze mě také dostane nějaké to herectví.” A tak Igora sama oslovila a skrze muziku ihned našli společnou řeč.

Námět má na svědomí režisér klipu, Jonáš Červinka alias Lipo, který text písně popisuje jako vztahovou válku. „Řekl jsem si, co kdyby se ta válka ale vedla ještě o něco zásadnějšího? Věděl jsem, že téma alkoholismu nebude pro diváka zrovna nenáročná oddechovka, ale Kateřina se ho nebála a podařilo se nám tak myslím dodat skladbě nečekaný, nový rozměr. Naléhavost zpěvu i textu samotného mě k tomu totiž přímo vybízely.”

„Zničená zem” je již pátou spoluprací Kateřiny a Jonáše a oba si ji velmi pochvalují. „U předchozího videa k songu Sami jsem si všimnul Kateřiny výrazového potenciálu, a proto jsem se nebál tentokrát pustit i do takhle náročného tématu, jakým je závislost na alkoholu a fakt, jak tahle závislost ovlivňuje všechny kolem,” komentuje režisér.

Album „Sami” charakterizuje autorčina osobitá poetika podpořená emotivním hlasem a aranžérskou rozmanitostí. Nahrávka vznikla s přispěním producenta ODD a na české popové scéně aspiruje na překvapení roku. „Zničená zem” je po „Sami” druhým videoklipem z desky, která spatřila světlo světa 2. října pod labelem SinglTon.