Jdi na obsah Jdi na menu

Kladenská kapela Zrní představila hravý klip k písni Dráha

21. 2. 2023

zrni_foto_zuzana-vesela.jpgZrní (foto: Zuzana Veselá)

Skupina Zrní vydává sedmou řadovou desku. Nese název „Široko daleko” a dle slov muzikantů je opět jiná. Vrátili se ke kořenům, opustili elektroniku, na albu nic záměrně neřeší a poprvé vznikaly texty dříve než hudba. Posádka raketoplánu zůstala stejná, a to včetně producenta Ondřeje Ježka a grafika Aleše Fulína.

Jako na ústřední singl z tuctu vsadili na píseň „Dráha”. Inspirací pro vcelku veselou skladbu byl výjev z Mélièsovy „Cesty na měsíc”, filmového „Basquiata” v kartónové krabici, myšlenky na Apollo 13 i ping-pong ve stodole u Ungerů.

Videoklip k songu natočil Jakub Čermák (aka Cermaque). Vznikl trochu narychlo. Točilo se týden před vydáním v kapelní dodávce pojmenované Pistácie. Společně jezdili kolem pražského Zličína a užívali si bezstarostnou jízdu. Režisér výsledek zpracoval jako radostnou cestu hudebníků.

„S klukama nás, myslím, roky pojí pocit, že člověk může bejt divokej a přitom něžnej, velkodušnej a patetickej a přitom drzej spratek, křehounkej a přitom pevnej jako skála. Jsme taková generace vděčná za život, vášnivě zvědavá a navzdory různejm únavám a melancholiím odhodlaná k radosti. Tenhle životní pocit jsem se do klipu pokusil nějak vtisknout,” popsal režisér.

Snímek je rozjuchaný, plný blbin a čiší z něj kamarádství. Při poslechu máte nutkání tančit a přiblble se usmívat. Skladba „Dráha” je ztělesnění čiré radosti. Střih a práce s kamerou ji jen umocňují.

Text - zdroj: musicserver.cz/Hana Bukáčková

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář