Jdi na obsah Jdi na menu

Koncert zpěváka Rammstein míří v plné délce do českých kin

30. 6. 2021

lindemann_2019.jpgLindemann (foto - zdroj: wikipedia.org)

Poslední divoký večírek před celosvětovou uzávěrou - tak by se dal nazvat koncert projektu Lindemann, který se 15. března 2020 uskutečnil v moskevské VTB Areně. Z akce vznikl filmový záznam „Live in Moscow”, jenž se od 1. července dostane i na velká plátna českých kin.

Projekt Lindemann, který tvořil zpěvák německé skupiny Rammstein Till Lindemann společně se švédským multiinstrumentalistou Peterem Tägtgrenem z kapel jako jsou Pain či Hypocrisy, vznikl v roce 2013 a za sebou má dvě alba. V roce 2020 muzikanti oznámili, že se jejich hudební cesty rozdělují. Ještě předtím však stihli absolvovat velké turné, které vyvrcholilo vystoupením v Moskvě. To se stalo jednou z vůbec posledních akcí tohoto druhu před celosvětovou uzávěrou kvůli pandemii nemoci covid-19.

Záznam „Live in Moscow” je labutí písní projektu Lindemann. Obrazově opulentní a, jak je u Tilla Lindemanna zvykem, notně kontroverzní a teatrální show, hladce spojuje skladby z obou desek „Skills in Pills” a „F & M”, tedy angličtinu a němčinu. Epický koncertní film, který plně využívá možnosti stříbrného plátna, režíroval Serghey Grey.

Ve vybraných kinosálech bude záznam plný těch nejskrytějších představ, bizarnosti, grotesknosti, zvráceného humoru, ale hlavně hutné tvrdé muziky ke zhlédnutí od 1. července v distribuci společnosti Aerofilms.

Program v jednotlivých kinech a předprodej zde.