Jdi na obsah Jdi na menu

Korn natočili šílené video plné děsu ke skladbě Insane

2. 9. 2016

035---korn.jpgKorn - Jonathan Davis (foto: Angelika Špicarová)

Nový videoklip americké metalové formace Korn s výstižným názvem „Insane” je druhým vizuálem k desce „The Serenity Of Suffering”, jejíž vydání je plánované na druhou polovinu října.

Ačkoliv v novince nebude chybět elektronika, dle kytaristy Munkyho deska nebude obsahovat žádné zbytečnosti navíc: „Nahrávali jsme ji od začátku až do konce na jeden zátah, tedy postaru. Bez počítačů. A proto podle mě nové album zní dost živě, hodně organicky.”

V klipu, který režíroval Ryan Valdez, je možné vidět oblibu kapely v morbidním stylu. Obsahuje záběry na hrůzné posmrtné fotografie (případně Memento Mori), zachovávající milovaného člověka v obrazech. Některé zakázky se prostě vyplatí odmítnout. Když má fotograf udělat portrét mrtvé dívky, pocítí mrazivý dotek hrůzy. Vizuál má celou dobu temnou a těžce depresivní atmosféru. Spolu s retro nádechem pak dostáváme skvěle fungující celek, ke kterému se název songu „Insane” rozhodně hodí.

Co se týče pochmurnosti a temné stránky videa, „Insane” navazuje na vizuál k písni „Rotting In Vain”. Song samotný připomíná skupinu z období jejich dřívějších skvělých nahrávek. Do rytmu drtivých stěn kytary a basy se naléhavě ozývá hlas Jonathana Davise. Můžeme tedy zvolat hurá, staří Korn jsou zpět!

Text - zdroj: musicserver.cz/Petra Jarošová