Jdi na obsah Jdi na menu

Kultovní britská kapela Suede hlásí návrat ke kořenům

30. 5. 2022

005---suede.jpgSuede (foto: Angelika Špicarová)

Po konceptuálních počinech „Night Thoughts” a „The Blue Hour” se Suede vracejí k přímočařejším hudebním kořenům. Svižný singl „She Still Leads Me On” ohlašuje novou řadovou desku „Autofiction”, které se dočkáme v polovině září.

Většina novinek vznikla během covidové pandemie, která způsobovala i přesuny turné, na němž hudebníci přehrávali celé album „Coming Up”. Připravovaný materiál skupina zkoušela v opuštěném prostoru kdesi na Kings Cross, následně vše natočila v londýnských studiích Konk. Brett Anderson, Mat Osman, Simon Gilbert, Richard Oakes a Neil Codling popisují výsledné dílo jako syrovou, punkovou nahrávku, na které nic nepřikrášlovali a šli znovu po stopách rané etapy svého fungování, jež vrcholila deskou „Dog Man Star”.

„She Still Leads Me On” se tak valí v našlápnutém rytmu, nechybí rozpoznatelná hra na kytary a přirozená Andersonova naléhavost. Tu umocňuje fakt, že je píseň věnována jeho zesnulé matce.

Album s názvem „Autofiction” vyjde 16. září a přinese jedenáct skladeb. Nahrávka bude k dispozici digitálně a fyzicky na CD a vinylech. Pokud budete dostatečně rychlí, můžete navíc získat épéčko pojmenované dle pilotního singlu. Nabídne tři bonusové songy „The Sadness In You, The Sadness In Me”, „Days Like Dead Moths” a „The Prey”.

Text - zdroj: musicserver.cz/Dan Hájek