Jdi na obsah Jdi na menu

Legendární Metallica avizuje nové album skladbou Lux Æterna

29. 11. 2022

metallica-2016.jpgMetallica (foto - zdroj: facebook.com)

Americká skupina Metallica nečekaně ohlašuje vydání dvanácté studiové desky. Bude se jmenovat „72 Seasons” a vyjde 14. dubna. Kapela rovnou představuje první singl s názvem „Lux Æterna”, v němž je prý nahuštěno 40 let její historie.

Z nové kolekce půjde dle všeho o jednu z nejkratších skladeb. Tucet nových kousků totiž zabere 77 minut stopáže, což dělá v průměru šest a půl minuty na jeden.

Pokud vás zajímá, proč se nahrávka jmenuje zrovna „72 ročních období”, vysvětlení podává frontman James Hetfield: „Symbolizuje to prvních osmnáct let života, během nichž se formuje naše pravé či falešné já. Představu, že tím, kým jsme, utvářejí naši rodiče a možná nás tak osobnostně škatulkují. Nejzajímavější mi na tom přijde neustálá revize těchto základních přesvědčení a studie toho, jak ovlivňují naše vnímání dnešního světa. Většina našich zkušeností z dospělosti totiž vychází z těchto zážitků z dětství. Jako bychom byli jejich vězni anebo se alespoň snažíme vymanit z těchto pout.”

Motiv dětství Metallica zakomponovala i do přebalu alba, za jehož ztvárnění je zodpovědný David Turner, stejně jako za „Hardwired” či „Death Magnetic”, za které svého času obdržel cenu Grammy.

S ohlášením desky kapela avizuje také světové turné M72, které potrvá přinejmenším dva roky, přičemž pojato je tak, že v každém z měst, do něhož dorazí, Metallica odehraje ne jeden, ale rovnou dva koncerty. Každý večer s jiným setlistem i jinou předkapelou. Potvrzené jsou nyní například Five Finger Death Punch, Ice Nine Kills, Mammoth WVH, Pantera, Architects, Greta Van Fleet nebo Volbeat. Česká republika na trase zatím chybí, takže se zdá, že našinec bude muset vyrazit do Německa nebo do Polska.

Text - zdroj: spark-rockmagazine.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář