Jdi na obsah Jdi na menu

Legendární U2 zveřejnili videoklip k povedené skladbě Atomic City

4. 10. 2023

u2-2013.jpgU2 (foto - zdroj: oldiesradio.cz)

U2 před pár dny odstartovali sérii pětadvaceti koncertů v Las Vegas. Odehrají je v unikátní kulovité stavbě s názvem Sphere. Podstatnou náplň setlistu tvoří deska „Achtung Baby”, která slaví (poněkud opožděně) třicáté výročí. Při této příležitosti pánové vyrukovali se songem „Atomic City”. Ten je nejen poctou pouštnímu městu, ale také prvním skutečně novým materiálem, který kapela poslala do světa od alba „Songs of Experience”.

Čerstvá píseň kvalit starších hitů skupiny nedosahuje, ovšem je radost slyšet tyhle muzikanty zase ve formě. Nahrávka „Atomic City” má energii, švih, rockový drive i charakteristický patos. Edgeova kytara cinká stejně jako kdysi, basová linka Adama Claytona se nedá přeslechnout, ani typicky škobrtavé, nicméně rytmicky přesné bicí Larryho Mullena Jr. V zásadě jde o dost typický song z repertoáru této původem dublinské čtveřice.

Doprovodný klip se dělí na dvě části. V té první jsou Bono & spol. zachyceni na pozadí bulvárů a neonů Las Vegas, kterak skladbu prezentují v obklopení diváků na pódiu na americkém trucku. V té druhé hraje podstatnou roli ona výše zmíněná kulovitá budova a její obří obrazovka. Více energie je ovšem v té úvodní části, mezi lidmi. Druhá polovina snímku působí spíše jako demonstrace možností sférické stavby, jakkoliv jsou efekty, jichž je schopná, velmi pozoruhodné.

Text - zdroj: musicserver.cz/Jiří V. Matýsek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář