Jdi na obsah Jdi na menu

Lidová písnička v podání Čechomoru s Voxelem stále žije

1. 7. 2019

cechomor_a_voxel.jpgČechomor a Voxel (foto - zdroj: archiv Čechomoru)

Skupina Čechomor se spojila s Voxelem a ze spolupráce vzešel song „Kámen a kříž”, který slouží zároveň jako pozvánka na nadcházející společné turné.

„Jakmile jsme si píseň spolu poprvé zahráli, byla mezi námi tak příjemná energie, že jsme se rozhodli rovnou natočit klip. Všechno si jednoduše sedlo tak, jak mělo, a my už se těšíme na reakce našich fanoušků,” říká zpěvák a kytarista svitavsko-pražské formace František Černý. Písničkář Voxel se připojuje: „Na naše společné koncerty se neskutečně těším, protože se mi splní další ze snů - hrát po boku kapely, kterou už hodně dlouho poslouchám a obdivuju. Dokonce jsme v mých asi patnácti letech dělali punk-rockové verze skladeb od Čechomoru.”

Jejich spojení se zdá být naprosto dokonale souznící, jako by k sobě odjakživa patřili. Chlapi z Čechomoru měli opět šťastnou ruku při výběru jak songu, tak spolupracovníka. Voxel s lidovkou koketoval nejen na svých vystoupeních, ale i na turné s cimbálovkou, které absolvoval před rokem a půl. Ze všech je tak cítit, že se pro tuto hudbu zkrátka narodili. Obyčejné lidové písničce dodávají ten správný punc.

K něčemu takovému není potřeba natáčet výpravné videoklipy, pro tyto účely bohatě postačí i studiová verze. A ta energie, kterou k tomu muzikanti přidali, je opravdu velká. Nezbývá než se těšit na další počiny.

Stejně jako u předchozích koncertů i tentokrát Čechomor podpoří obecně prospěšnou společnost Pomocné tlapky, která vychovává asistenční psi pro handicapované.

Text - zdroj: musicserver.cz/Hana Bukáčková