Jdi na obsah Jdi na menu

Lipo a Lenka Nová spolu připravili netradiční vánoční píseň

6. 12. 2022

lipo.jpgLipo (foto: Radek Kudláček)

Své nové album „Příběhy” propaguje Lipo co do množství singlových ochutnávek skutečně vydatně. Šest z jedenácti kousků představil ještě před vydáním desky a po několik dní starém lyric videu k songu „Vrány” se jednoduchého obrazového zpracování dočkala i skladba „Nikdo nemá být sám”.

Pokud už nemáte chuť na vánoční písně plné bezstarostné idylky, můžete si být jisti, že tato se oproti jiným skutečně liší. Vypráví totiž rodinný příběh, ve kterém svátky nejsou zalité sluncem a nekončícím veselím. Podobně jako v dalších skladbách zmíněného alba tak rapující básník předkládá téma, o němž se ve společnosti až tolik nemluví. Poukazuje na fakt, že v mnoha lidech otevírá období Vánoc staré rány a oprašuje bolestivé vzpomínky.

Lipo si ke vzniku vánoční koledy přizval zajímavé hosty. Refrénu křehkého songu se ujala písničkářka a šansoniérka Lenka Nová, známá třeba ze spolupráce s Michalem Horáčkem. Její vokální part byl podpořen dětským pěveckým sborem Severáček. Refrén významově prosycený nadějí tu stojí v kontrastu k vážněji laděnému příběhu, jenž jako by vypadl z knih Hanse Christiana Andersena.

„Nikdo nemá být sám” se vzhledem ke svému obsahu nejspíš nestane novou vánoční klasikou, kterou by si lidé chtěli pouštět ke štědrovečerní večeři, za odvahu přijít s tímto tématem si však Lipo zaslouží velký respekt.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář