Jdi na obsah Jdi na menu

Marko Hietala a Tarja Turunen se opět spojili v duetu Left On Mars

17. 3. 2024

marco-hietala_a_tarja-turunen.jpgMarko Hietala a Tarja Turunen

Dva bývalí členové finské metalové skupiny Nightwish Marko Hietala a Tarja Turunen znovu spojili své síly a společně nahráli skladbu „Left On Mars”.

Tu napsal byvší baskytarista hvězdné formace Marko Hietala, který o ní říká: „Jedná se o milostnou píseň mé ženě, která nakonec spojila dva staré přátele. I kdyby ten song samotný byl na hov*o, výsledek by mě potěšil.”

Pejorativní označení si ale tenhle track rozhodně nezaslouží. Skladba je to povedená, výrazně melodická, s kořeny v osmdesátkovém hard rocku. Navíc spojení obou vokálů je přímo magické.

Marko Hietala v ní figuruje jako nejen dobrý instrumentalista a skladatel, ale i zpěvák. Tarja Turunen dostala pro ni vesměs jednoduchou vokální linku, přesto svou hlasovou sílu umí prodat. Na druhou stranu refrén není nakažlivě chytlavý ani jednoznačně hitový. Atraktivitu naopak zvedají působivé exteriéry v pěkně nasnímaném klipu režiséra Ville Lipiäinena.

Oba protagonisté si song zcela jistě zazpívají na společném evropském turné, které nemine ani Českou republiku. Roli headlinera dne si střihnou 1. června na plzeňském Metalfestu, kde zahrají jako poslední v sobotním programu.

Text - zdroj: musicserver.cz/Ondřej Hricko

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář