Jdi na obsah Jdi na menu

Marpo zveřejnil akční videoklip k tracku Poslední rapovej hrdina

20. 10. 2020

marpo.jpgMarpo (foto: Danny Nguyen)

Marpo navazuje na poslední klip natočený k singlu „Nebaví” a aktuálně přichází s akčním filmovým videoklipem. „Poslední rapovej hrdina” je skladba o současném dění, k němuž se hudebník skrze song vyjadřuje.

„Trošku mě naštvala situace, jak se některý lidi teď otírají o kulturu v tomhle coronavirovým období. Jak hudba neni potřebná. Přitom lidi přežívaj naopak krušný chvíle dost často díky muzice!”

Text napsal Marpo společně s Hard Targetem, který na písni hostuje. Režisérem videa je již osvědčený Matěj Říha aka Papa Pech, který se spolu s Ondřejem Čechovským postaral i o námět.

„Poslední rapovej hrdina” je rozhodně nejakčnější vizuál, jehož předlohou se pro Marpa stal film „Extraction”. „Říkal jsem si, že bych chtěl taky jednou něco takovýho natočit. Nejen klasickej rapovej klip,” tvrdí umělec, jehož nápad podpořil a zrealizoval režisér Papa Pech. „S Otou jsme oba extrémisti a chtěli jsme udělat akční nářez, co v CZ/SK nemá obdoby. A všechno real, žádný greenscreen.”

Netradiční natáčení a role akčního hrdiny Marpa dle jeho slov strašně bavila. „Kaskadérsky to hlídal Pavel Bezděk a Dimo Lipitkovský z ASAP Stunts, kteří točili například 13 hodin: Tajní vojáci z Benghází nebo Hartovu válku. Byla to super škola. Člověk pak kouká na filmy úplně jinak. Strašně herce obdivuju!” říká Marpo.

„Určitě velký dík patří Ondrovi Čechovskému, který se mnou na klipu makal od námětu, přes location scouting, řezání zdi, až po natáčecí den. Také Pavlovi Bezděkovi a jeho kaskadérům a Jirkovi Mařanovi s teamem od vizuálních efektů. Obě skupiny dělají i pro shows Netflixu, takže jsem moc rád, že se nechali ukecat k tomuto natáčení,” děkuje celému týmu režisér Papa Pech.