Jdi na obsah Jdi na menu

MGMT zveřejnili velmi realistické video k písni Nothing To Declare

28. 1. 2024

mgmt_2017.jpgMGMT (foto: Brad Elterman)

Když MGMT v listopadu oznámili vydání nového alba, fanoušci zajásali. Po ulítlostech, které předvedli v klipech k songům „Bubblegum Dog” a „Mother Nature”, přicházejí s podstatně vážnějším tématem v novince „Nothing To Declare”, jejíž vizuál působí hodně realisticky. Dokonce se dá říct, že se jedná o nejlepší počin této kapely.

Režie se ujal Joey Frank a hlavní roli v něm ztvárnila Inga Petry, studentka Pittsburské univerzity, kde se věnuje filozofii a přípravě na studium práva. Svou rostoucí základnu na platformě sociálních médií využívá k šíření povědomí o komunitě zdravotně postižených. Narodila se s aplazií horních končetin a ve videu ji kamera sleduje, jak prochází Paříží a nakonec dojde k ikonické soše Venuše de Milo v Louvru.

Joey Frank objevil Ingu prostřednictvím jejího TikToku, který ona sama využívá k tomu, aby se s lidmi podělila o svůj život navzdory obtížím, jimž čelí. Chce, aby se ostatní poučili z odlišností toho druhého.

„Když jsem Ingu poprvé uviděl na TikToku, okamžitě jsem si ji představoval jako hvězdu zahraničního filmu. Jistá značka evropské nezávislé kinematografie 90. let, pro níž jsou typičtí bratři Dardennové, vždy v podstatě sleduje člověka, který proplouvá životem. Inga je celý život bez rukou, což nahrává jednoduchému příběhu o mladé ženě, která je i přesto nezávislá a cestuje z Pittsburghu do Paříže. Ve skutečném životě se Inga velmi otevřeně prezentuje online na TikToku, ale videoklip si pohrává s estetikou nezávislého filmu, aby divákům umožnil jiný druh emocionálního fiktivního prostoru sdíleného s Ingou jako nehercem,” popsal režisér koncept svého díla.

Text - zdroj: musicserver.cz/Kateřina Spacek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář