Jdi na obsah Jdi na menu

Michal Hrůza láká klipem k nové písni na film Narušitel

17. 12. 2018

michal-hruza_foto-angelika-spicarova.jpgMichal Hrůza (foto: Angelika Špicarová)

Michal Hrůza natočil už slušnou řádku filmových hitů a videoklipů. Nyní k nim přidává další. Skladba „Nad světem (Nezapomínej)” tvoří soundtrack k dramatu z leteckého prostředí „Narušitel”. Snímek režiséra Davida Baldy půjde do českých kin 24. ledna.

Film je inspirován životním příběhem armádního pilota Vladislava Baldy a dalších pilotů tehdejší doby. Spojitost jmen hlavního hrdiny a režiséra není náhodná. Mladý filmař je jeho vlastní vnuk. „Fascinovalo mě, že základní lidskou potřebu po svobodě cítí i teprve osmnáctiletý scenárista, kameraman a režisér David Balda, který vnímá tuto hodnotu stejně jako já i špičkoví herci, které pro tento snímek získal. V klipu se snažím ztvárnit postavu pilota RAF, kterého ve filmu hraje legendární Stanislav Zindulka. Zároveň ohromující je skutečnost, že i piloti v normalizačním Československu vnímali svobodu nad světem, proto jsem píseň právě tak pojmenoval,” vysvětluje Michal Hrůza.

Nový singl nezasáhne na první dobrou, možná proto, aby zapadl do celkové koncepce filmové muziky. Michal Hrůza totiž dostal na starosti kompletní hudební doprovod. Nevlezlý song se přitom poslouchá velice příjemně. Doplňuje tak výčet dalších titulů, kam Michal Hrůza napsal hudbu. Stalo se tak u velkofilmu „Lidice”, komedie „Pohádky pro Emu” či seriálu „Vyprávěj”. Ve snímku „Narušitel” mají vedle zmíněného Stanislava Zindulky hlavní herecké role Jiří Dvořák, Petr Kostka, Pavel Neškudla nebo Veronika Arichteva.

Text - zdroj: musicserver.cz/Milan Menčík