Jdi na obsah Jdi na menu

Mig 21 skládají s novinkou Hyjé! poctu westernům

11. 7. 2019

mig-21.jpgMig 21 (foto: Angelika Špicarová)

Mig 21, kteří v loňském roce (ne)slavili dvacet let, o sobě dali před prázdninami vědět novým singlem „Hyjé!”. Ten je volným pokračováním předchozího kousku „Hurá!” a zároveň dalším lákadlem na podzimní turné. Kapela jej představila prostřednictvím zkrácené verze klipu, po prázdninách přijde na řadu plnohodnotné video.

Za songem, který vás atmosférou přenese na Divoký západ, stojí tradičně kytarista Tomáš Polák. Produkce se spolu s ním ujal Tomáš Konůpka ze skupiny Mydy Rabycad. „Náladou i kytarovým riffem jde svým způsobem o poctu Ennio Morriconemu a filmům, které režíroval Sergio Leone. Píseň připomíná westerny, které máme všichni rádi,” objasňuje Tomáš Polák. Text má na svědomí opět výhradně Jiří Macháček.

O tom, že se jedná o skladbu s pozitivním poselstvím, není pochyb už z jejího hravého, filmově monumentálního zvuku. Potvrzuje to i hlavní textový motiv a optimistický tón frontmanova hlasu. „Když se kdokoliv z nás ocitne v nějaké neřešitelné situaci, nesmí to vzdát, protože naděje vždycky jsou,” říká Tomáš Polák.

„Hyjé!” je klasická migovská písnička, nečekejte žádné zázraky, ale pohodovku, která plně uspokojí potřeby milovníků téhle partičky. Song by se měl objevit na připravovaném albu, jehož vydání muzikanti plánují na příští rok.

Text - zdroj: musicserver.cz/Hana Bukáčková