Jdi na obsah Jdi na menu

Miley Cyrus si vypůjčila skladbu od Nine Inch Nails

17. 6. 2019

miley-cyrus.jpgMiley Cyrus (foto - zdroj: facebook.com)

Kdyby vám ještě před pár lety někdo řekl, že Miley Cyrus aka Hannah Montana udělá předělávku klasického songu Nine Inch Nails, na YouTube to bude mít miliony zhlédnutí a požehnání tomu dá sám Trent Reznor, asi byste si mysleli, že se zbláznil.

Časy se ale mění, Miley Cyrus už dávno není pouhým produktem od Disneyho a hlavně - stalo se tak z důvodu natáčení poslední epizody seriálu „Black Mirror” s podtitulem „Rachel, Jack and Ashley Too”.

Šestadvacetiletá zpěvačka v něm ztvárnila pop hvězdu Ashley O, jejíž tvorba i veřejná image jsou dokonalým zrcadlem velké části dnešní mainstreamové scény - je to plytké, je to plné odhalené kůže a účinně to vymývá mozky. Melodii si tvůrci vypůjčili právě u amerického industriálního projektu. U „On A Roll” to byla konkrétně vypalovačka „Head Like A Hole”, jež se v režii produkčního tria The Invisible Men změnila na učebnicovou rádiovou odrhovačku.

Nadšení ze záměru filmařů ostatně neskrýval ani Trent Reznor, který jim poskytl k přepracovaní také skladby „Right Where It Belongs” a „Hurt” (druhá zmiňovaná se pod názvem „Flirt” do výsledného díla nakonec nedostala). Marketingově se jednalo o velmi dobrý tah. Podle statistik se sledovanost videoklipu „Head Like A Hole” oproti loňskému roku zvedla o 300 % a od premiéry epizody má v průměru čtyřicet tisíc zhlédnutí denně.

Pokud by vás ale předělávka naštvala, náladu si můžete zlepšit audiem, které je už coverem v pravém slova smyslu a Miley Cyrus ho zazpívala na konci seriálu. Možná i vás po jeho poslechu napadne, že celé rockové album by s tímhle hlasem vůbec nemuselo znít špatně.

Text - zdroj: musicserver.cz/Simona Knotková