Jdi na obsah Jdi na menu

Moby v novém videoklipu opovrhuje digitálním světem

26. 10. 2016

moby-2016.jpgMoby (foto - zdroj: facebook.com)

Nové album Mobyho & The Void Pacific Choir je od poloviny října v prodeji a reakce na desku „These Systems Are Failing” jsou zatím převážně kladné. Nejvíce chvály americký hudebník sklízí za songy „I Wait For You” a „Are You Lost In The World Like Me”. Druhý jmenovaný Moby před časem vybral za singl a uvedl do evropského rádiového éteru. Nyní k písni představuje i vizuál.

Vzhledem k tomu, že celá Mobyho novinka je jakýmsi manifestem o všem, co hudebníka v současném světě štve, ani zmiňovaná skladba není výjimkou. Pro video se spojil s animátorem Stevem Cuttsem, který je za svá (často dosti kontroverzní) díla uznáván již čtyři dekády. I tento klip jistě mnohé zvedne ze židle. Moby a Steve totiž sází na (téměř) morbidní pohled na dnešní společnost a její úchylnou závislost na mobilech.

„Tohle video je o ztrátě lidského spojení. Lidé sice žijí spolu, ale přitom ve svém vlastním digitálním světě,” dodává animátor, který videoklip přiblížil vzhledu prvních kreslených filmů z produkce Walta Disneye a odvedl opravdu skvělou práci.

Text - zdroj: musicserver.cz/Jaromír Koc