Jdi na obsah Jdi na menu

Muse lákají na nové album klipem využívajícím virtuální realitu

24. 7. 2018

003---muse.jpgMuse (foto: Angelika Špicarová)

Trio Matt Bellamy, Dominic Howard a Chris Wolstenholme pracovalo v posledních měsících na nových skladbách. Fanoušci se jich dočkají již v listopadu. Osmá řadová deska britských Muse ponese název „Simulation Theory”.

Kapela na chystané album upozorňuje písní „Something Human”, ke které byl pořízen i povedený videoklip, jež využívá populární virtuální reality.

Skladba byla nejdříve zveřejněná v akustické verzi na Twitteru. Ve studiu nakonec muzikanti přidali syntezátory a elektrické kytary, k tomu všemu zůstal základ na akustiku a je z toho jakási folk-popová směs, kterou staří příznivci sice neocení, ale dost možná přibudou nějací noví, jelikož do rotace mainstreamových rádií by song prorazit mohl.

To klip je díky užití virtuální reality daleko poutavější. Režisér Lance Drake v něm diváky zavádí na pouť, na níž se frontman Matt Bellamy snaží doručit VHS kazetu zpět do videopůjčovny.

Na desce „Simulation Theory” opět spolupracuje producent Rich Costey, který se podílel také na nahrávkách „Absolution” a „Black Holes and Revelations”.

Text - zdroj: musicserver.cz/Ondřej Kocáb