Jdi na obsah Jdi na menu

Muse se v klipu k songu Thought Contagion vrací do budoucnosti

19. 2. 2018

003---muse.jpgMuse (foto: Angelika Špicarová)

O nové desce Muse se toho zatím příliš neví. Aktuální indicie však napovídají, že bychom se mohli dočkat letos. Matt Bellamy a jeho parta zatím servírují osamocené skladby, tou nejnovější je po loňské „Dig Down” píseň „Thought Contagion”. Ta se dočkala povedeného retro klipu, o jehož režii se postaral Lance Drake.

„Thought Contagion” sází na symboliku osmdesátých let. Hrací automat s krvelačnou hrou, odkazem na filmovou trilogii „Návrat do budoucnosti” (kultovní snímek zmíněné dekády) a finální taneční číslo evokuje (se ctí k originálu) choreografii „Thrilleru” Michaela Jacksona. Dějová sekvence zjevně představuje jednu herní zápletku, obraz je zkreslený a plný efektů.

Hudebně Muse sázejí spíše na osvědčenou jistotu a zatím se nedá odhadnout, jak bude znít celé album. „Thought Contagion” je však i návnadou na speciální koncert, který se odehraje 24. února v pařížské hale La Cigale. Půjde o akci na přání, fanoušci totiž budou o podobě finálního setlistu hlasovat. Pro ty, na něž vstupenky nezbydou, je útěchou, že se celé vystoupení bude streamovat na mnoha kanálech nebo mohou zkusit štěstí v probíhající soutěži.

Text - zdroj: musicserver.cz/Dan Hájek