Jdi na obsah Jdi na menu

Muse ukazují v novém videoklipu temnou stránku manipulace

17. 1. 2022

003---muse.jpgMuse (foto: Angelika Špicarová)

Muse se po téměř čtyřech letech hlásí s novým songem. Dostal jméno „Won't Stand Down” a doprovází jej celkem zneklidňující klip. Zda je předzvěstí následovníka alba „Simulation Theory”, zatím zůstává bez přímé odpovědi, ačkoliv se skupina nechala slyšet, že na další nahrávce v současnosti usilovně pracuje.

„Won't Stand Down” je našlápnutým, možná až atypicky agresivním trackem, který je rovněž jistým návratem ke kořenům této nepřeslechnutelné formace. Nechybějí ostré kytarové riffy, elektronika a zkreslené vokály. Sama píseň je vzdorem proti násilníkům, které můžete potkat nejenom coby protihráče na hřišti, ale také v osobním nebo pracovním životě. Matt Bellamy vše zakončuje slovy: „Chraňte se před nátlakem a sociopatické manipulaci. Čelte nepřízni osudu silou, sebedůvěrou a agresí.”

Doprovodný snímek režíroval Jared Hogan, natáčel jej v Kyjevě. Celý příběh začíná prostřihem na bezvládnou postavu, jež je odkázána na invalidní vozík. V další fázi je pomocí armády tanečníků vyobrazen fiktivní souboj, který má jediný cíl: vysát z onoho člověka kompletně všechnu potřebnou energii, a nechat tak zrodit démona, vládce, jenž hodlá přebrat moc nad světem. Efektivní video nabídne ponurou náladu, skvělý drive a střih. Coby předkrm k dalším novinkám od Muse je to velmi vydařená záležitost.

Text - zdroj: musicserver.cz/Dan Hájek