Jdi na obsah Jdi na menu

MYDY upozorňují na toxické vztahy v klipu k songu Red Flag Parade

22. 2. 2024

mydy.jpgMYDY (foto - zdroj: facebook.com)

MYDY se s písní „Red Flag Parade” snažili probojovat za naši vlast do Eurovize. Bohužel však marně, neprošli přes lokální kolo. Škoda, protože s takovou skladbou by u mezinárodního publika zabodovali. Je energická a extravagantní přesně tak, jak to mají fanoušci této hudební soutěže rádi.

Píseň vznikla na songwriting campu ve spolupráci se švédskou umělkyní Marií Broberg a polským producentem Leonem Krześniakem. „Jde o velmi osobní skladbu. Vypráví twisted love story, kterou jsme si všichni v našich životech alespoň jednou prožili a najdete ji otištěnou v každé sloce,” popisuje zpěvačka Žofie Dařbujánová.

Za klipem stojí režisérka a choreografka Zizoe. Interpretuje obsah písně, pojednávající o toxických vztazích. Spolu s tanečníky ze skupiny Brownies Company vytvořili vizuální dílo zobrazující pochodující červené vlajky bývalých partnerů a divokou hostinu. Hlavní roli neztvárnila žena, jak by se mohlo na první pohled zdát, ale Michal Ninja Černý. Natáčelo se v pražském kostele Sacre Coeur.

„Cílem bylo metaforicky a snad ne prvoplánově nastínit úsměvné drama toxického vztahu. Asi každý jsme ho někdy zažili. Červená vejce znamenají podbízivé jedovaté názory. Hosté nemají konkrétní obličej, protože už ztratili svoji identitu. U zámecké paní jsme nechtěli udávat gender, aby si do ní mohl kdokoliv otisknout svou toxickou (svého toxického) ex. Bonbónci představují partnery, na nichž si paní smlsává. A samozřejmě nechybí ani kapela, která křičí: ‚Red Flag, proberte se’… ale nikdo ji nevidí,” vysvětluje Zizoe. Těmi bonbónky jsou hlavy členů formace.

MYDY vytvořili dílo, které budí emoce svým místy až hororovým vizuálem i tematikou (vztahy občas mohou být horor, že?). Je to provokativní, divoké, pestré, prostě crazy.

Text - zdroj: musicserver.cz/Hana Bukáčková

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář