Jdi na obsah Jdi na menu

Nick Cave se podělil o zádumčivou coververzi písně od Édith Piaf

6. 3. 2024

nick-cave.jpgNick Cave (foto: Angelika Špicarová)

Nick Cave je výborný hudebník, jehož rukopis je opravdu jedinečný, a tak není příliš velkým překvapením, proč je tak populární. A není to jenom v jeho vlastní tvorbě a jejím kouzlu, ale také v předělávkách songů jiných umělců. Do této kategorie patří i píseň „La Vie En Rose” původně od Édith Piaf, které rodák z města Warracknabeal vdechl život pro seriál „The New Look”.

Jeho interpretace je prostá, obsahuje ale přitom neskutečný nával emocí, které nadchnou nejedno ucho. Na rozdíl od Caveovy obvyklé vlastní produkce vnesla spolupráce s Jackem Antonoffem do jeho hudby jiný rozměr. Elegantní klavírní instrumentace doplňuje romantickou podstatu originálu.

Výsledek ukazuje nejen všestrannost Nicka Cavea jako umělce, ale také Antonoffovu schopnost přizpůsobit svůj producentský styl jemné povaze skladby.

Édith Piaf napsala song „La Vie En Rose” společně se skladatelem Louiguyem a svou verzi vydala v roce 1947. Dostavil se neskutečný ohlas. Svět se vzpamatovával z války a tato balada jako by danou dobu ztělesnila. Slavnou šansoniérku proslavila po celém světě.

Text - zdroj: musicserver.cz/Kateřina Spacek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář