Jdi na obsah Jdi na menu

No Name a Karel Gott natočili společný duet Kto dokáže

19. 7. 2017

karel-gott_igor-timko_2017.jpgIgor Timko a Karel Gott (foto: Ondřej Pýcha)

Několik let čekali No Name a Karel Gott na vhodný moment k natočení společné skladby. Singl „Kto dokáže” se nahrával ve studiích v České republice i na Slovensku.

„Asi tři roky nazpět jsme si slíbili, že pokud vznikne materiál hodný spojení No Name a Karla Gotta, dáme to dohromady. S klávesákem Zolim jsme se shodli na tom, že píseň Kto dokáže zafungovala dokonale. Tak jsme zvedli telefon, maestro nás pozval k sobě domů a pustili jsme mu song. Poté, co si ho poslechl, řekl, že v něm chce zpívat. Hezčí reakci jsme si nemohli přát,” říká zpěvák No Name Igor Timko.

Pochvaluje si také způsob, jakým skladba vznikala. „Byl jsem zvyklý, že když se přijde do studia, člověk se rozezpívá a jde se na to. S maestrem jsme si dali kávu, oběd, probrali jsme historii, současnost. Výsledek byl takový, že korepetice u maestra doma nebo nahrávání ve studiu se staly doslova událostmi,” líčí. Oceňuje rovněž to, že s Karlem Gottem nebylo třeba uzavírat žádnou smlouvu, jejich spolupráce probíhá na základě gentlemanské dohody.

Videoklip mapuje cestu písně, která prošla studii v Praze, Ostravě, Košicích a doprovodný Symfonický orchestr Slovenského rozhlasu nahrával v Bratislavě.

Song vychází ve třech verzích - klasické, šansonové a instrumentální. Podle obou aktérů se jedná o poctu všem tvořivým lidem a rádi by ji společně zazpívali i 16. prosince na velkém koncertě v O2 Areně.

Text - zdroj: ireport.cz