Jdi na obsah Jdi na menu

Norská zpěvačka Aurora hledá v novém videoklipu lepší svět

12. 7. 2021

aurora.jpgAurora (foto - zdroj: fource.cz)

Aurora patří mezi velmi aktivní hudebnice. Loni kupříkladu natočila titulní skladbu k filmu „The Secret Garden” a před pár dny měl premiéru singl „Cure For Me”, který by mohl být předzvěstí alba, jež zpěvačka přijede představit 26. února do pražského Fora Karlín.

„Někdy mívám pocit, že se tě celý svět snaží přesvědčit, že s tebou něco není v pořádku,” popisuje novinku. Píseň vznikla během jejího pobytu v Austrálii a přibližuje okamžik, kdy zjistíme, že se necháváme ovlivnit pochybovači, kteří nám vnucují své představy o nás i o světě kolem. Dle norské muzikantky je až děsivé, jak snadné je někoho takto navést špatným směrem a pozměnit jeho názory a emoce.

Doprovodný videoklip si Aurora režírovala sama a to pod hlavičkou společnosti Fill In Productions. Snažila se v něm pomocí taneční choreografie a všudypřítomných masek tyto postřehy přetavit v jakousi imaginární hru. Jednotlivé tahy po šachovnici mohou symbolizovat onu dobrou/špatnou cestu a vnitřní souboj se zmíněnými lidmi.

„Cure For Me” neztrácí nic z éterické aury norské umělkyně. Ta byla vždy svá a publikum ji má rádo. Aurora se netají ani láskou k přírodě, a tak nikoho nepřekvapilo, že na dubnový Den Země nachystala speciální akustickou verzi skladby „The Seed”.

Text - zdroj: musicserver.cz/Dan Hájek