Jdi na obsah Jdi na menu

Nová deska Stevena Wilsona nadchne zvukové fajnšmekry

1. 9. 2023

stevenwilson2016.jpgSteven Wilson (foto - zdroj: alternativenation.net)

Steven Wilson v loňském roce deskou „Closure/Continuation” přivedl k životu kapelu Porcupine Tree a nyní o sobě dává vědět coby sólový umělec. K poslechu je hypnotický singl „Economies of Scale”, k němuž vznikl i klip, natočený na jeden záběr. Jde o první ukázku z alba „The Harmony Codex”, kterého se dočkáme 29. září.

„Tohle je skutečný výlet, nádherný a experimentální labyrint ve formě desky, kde téměř každá z deseti skladeb má jiný muzikantský přístup. Nahrávka je zamýšlená jako hudební cesta nebo jakési kino pro uši,” charakterizuje Steven Wilson svůj nejnovější projekt.

Kromě standardních formátů album vyjde také v třídiskové deluxe edici, která bude tradičně pochoutkou pro audio fajnšmekry. Druhý disk nabídne remixy písní v podání např. Manic Street Preachers, Interpol, Rolanda Orzabala (Tears for Fears) nebo Mikaela Akerfeldta (Opeth). Třetí disk bude Blu-ray, na němž bude nahrávka k dispozici v dalších šesti verzích, respektive ve formátech High-res Stereo, 5.1 Mix a Atmos Mix. A to nejen v kompletní podobě, ale i v té instrumentální.

Text - zdroj: spark-rockmagazine.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář