Jdi na obsah Jdi na menu

Nové album Within Temptation plné dramatických příběhů je venku

23. 10. 2023

within-temptation.jpgSharon den Adel (foto: Angelika Špicarová)

Holandská symfonic metalová kapela Within Temptation vydala 20. října novou řadovou desku „Bleed Out”. A pro co že krvácí? Hlavně pro svět, který je v současnosti plný nenávisti, diskriminace a válek.

Within Temptation volí na novém albu cestu kontrastů, ať už hudebně či textově. Jako zdroj hlavní inspirace textů uvádějí stav dnešního světa, který je vcelku bezútěšný a plný konfliktů. Skladby jako „Wireless” a „We Go To War” zkoumají autoritářskou agresi na Ukrajině a v dalších válečných zónách, titulní píseň zase pojednává o tíživé situaci žen bojujících za svá práva v Íránu po vraždě mladé Mahsy Amini. Na desce se ovšem nacházejí i momenty plné světla a zábavy, jež prezentují songy „Entertain You” či „Ritual”.

„Vždyť my vlastně jsme ve třetí světové válce, a to z toho důvodu, že všichni se svým způsobem účastní. Ať tím, že posílají na Ukrajinu humanitární pomoc nebo zbraně či tanky, anebo přijímají uprchlíky, integrují je ve své zemi. Jsem z toho velmi smutná, protože nás to opět posunuje ‚zpět’… Myslím, že i v demokracii čelíme mnoha výzvám. Kazíme ovzduší, chceme vše mít ihned k dispozici, plýtváme věcmi atd., ale aspoň si o všem můžeme svobodně promluvit, můžeme diskutovat, můžeme protestovat. A když opravdu chceme, můžeme věci změnit. To však není možné v zemích jako Rusko nebo Čína,” říká zpěvačka Sharon den Adel v rozhovoru, který se objeví v listopadovém čísle časopisu Spark.

Text - zdroj: spark-rockmagazine.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář