Jdi na obsah Jdi na menu

Nový klip Terezy Balonové vypadá jako namalovaný od Van Gogha

17. 11. 2023

tereza_balonova.jpgTereza Balonová (foto - zdroj: Universal Music)

„Jak by to asi vypadalo, kdyby mi namaloval videoklip Vincent Van Gogh,” zeptala se fanoušků na sociálních sítích Tereza Balonová při zveřejnění vizuálu k singlu „Lampiony” ze stejnojmenné desky. A nutno říci, že podoba s dílem slavného nizozemského malíře je skutečně věrohodná. Postarala se o to umělá inteligence.

Její stále častější využívání v různých oborech právem vzbuzuje rozporuplné pocity, takže už tímto krokem se Tereza Balonová pustila na tenký led. Ani čeští tvůrci klipů a grafici určitě nechtějí do budoucna přijít o práci, u písně „Lampiony” však podle slov interpretky sehrál klíčovou roli lidský faktor.

„Umělá inteligence je hodně aktuální a citlivé téma. Speciálně pro umělce. Zkusili jsme se jí dotknout. V našem případě ale byl pro konečnou podobu videa rozhodující člověk. Tvůrčí potenciál režiséra Kryštofa Sadílka,” nechala se slyšet zpěvačka.

Ať máte na zapojení AI jakýkoliv názor, nelze rozporovat, že vzniklo vizuálně opravdu nádherné dílo. Snad každý použitý obrázek stojí sám o sobě za zhlédnutí. Navíc klip pomohl vyzdvihnout kvality songu, z nějž najednou energie a emoce ve zpěvaččině hlase vystupují mnohem znatelněji než při prostém poslechu audia. Risk se tentokrát vyplatil.

Text - zdroj: musicserver.cz/Josef Martínek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář